Prosim o rychlu odpoved

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Marek

Prosim o rychlu odpoved

Post by Marek »

Chcem sa opytat,ak kupujem byt a vsetko je spravene,kupnopredajna zmluva,zmluvy v banke podpisane,urobeny vklad na kataster......a teraz pokial nemam list vlastnictva ,ktory mi kataster vyhotovy do 30 dni a povodny majitel bytu ,ktory mi tu nehnutelnost predava,ak mu do toho casu do kedy ja este nebudem mat list vlastnictva v ruke uvalia niejaku exekuciu na byt za nieco co v minulosti nezaplatil?co v takom pripade....a nebude to chciet vyplatit?
trillan

Re: Prosim o rychlu odpoved

Post by trillan »

Dobrý deň.

V takom prípade Vám to katastrálny odbor neodvkladuje. Predávajúci sa Vám podpisom zaručil, že na nehnuteľnosť sa neviažu žiadne exekúcie a ťarchy o ktrorých neviete. Dalo sa to vyriešiť jednoduchými spôsobmi a to:
1, dať zrýhleny návrh na vklad (266 euro - do 15, zvyčajne o dosť skôr)
2, v zmluve uviesť, že peniaze budú vyplatené až po odvkladovaní, resp. dať peniaze do o notára alebo v banke do zábezpeky a pod.

V prípade, že kupujete cez hypotekárny úver, úverovú zmluvu s bankou podpisal predávajúci (nie Vy) a až po zavkladovaní ťarchy Vy následne kupujete nehnuteľnosť už aj s ťarchou, t.j. v prípade, že Vaša zmluva by bola neodvkladovaná, pôvodný vlastník by mal svoju nehnuteľnosť ale aj ťarchu na základe ktorej by mu vyplatila banka kúpnu cenu. Vy by ste jednoducho úver neplatili a jemu by banka zhabala nehnuteľnosť (aspoň tak by to malo fungovať).
Pavol Jankeje
Posts: 1
Joined: 5.12.2013, 12:12
Contact:

Re: Prosim o rychlu odpoved

Post by Pavol Jankeje »

Spoločnosť s.r.o. má troch konateľov, podľa spoločenskej zmluvy koná konateľ samostatne, bez obmedzenia.
Spoločnosť vlastní niekoľko nehnuteľností. Na katastrálny úrad príde návrh na odpredaj nehnuteľnosti tejto spoločnosti pre druhú stranu.

Otázka : uskutoční katastrálny úrad vklad nehnuteľnosti pre druhú stranu na základe kúpnopredajnej zmluvy, podpísanej jedným
konateľom ? Nie je pre kataster na uskutočnenie vkladu potrebný zápis z valného zhromaždenia tejto spoločnosti s úradne
osvedčenými podpismi spoločníkov, kde sa predaj nehnuteľnosti schvaľuje.


ĎAKUJEM ZA ODPOVEĎ
trillan

Re: Prosim o rychlu odpoved

Post by trillan »

Dobrý deň.

Vklad sa uskutoční podľa toho, ako to ma daná spoločnosť určené v obchodnom registri, t.j. napr. ak má právomoc konať každý člen za celú spoločnosť, tak stačí aj jeden podpis oprávneného konateľa spoločne s takýmto výpisom (dokladuje to výpisom z registra).
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 40 guests