Zlúčenie parciel

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Jaktak
Posts: 2
Joined: 4.4.2014, 9:24
Contact:

Zlúčenie parciel

Post by Jaktak »

Môj pozemok v extraviláne sa skladá z 3 parciel C (+na nich 2 chatky, zast. plochy) a 2 parciel E. Môžem požiadať okresný úrad-kataster o zlúčenie do jednej veľkej parcely čo by bola C, vznikla by vlastne pôvodná záhrada ako kedysi, pretože som to postupne skupoval a geometri "vyrezávali" z tej veľkej parcely E.
Ďakujem za odpoveď.
trillan

Re: Zlúčenie parciel

Post by trillan »

Dobrý deň.

Zlučenia parciel tak ako to uvádzate je možné len na základe geometrického plánu a to z dôvodu, že takouto zmenou by nedošlo len k zrušeniu dvoch parciel na LV, ale zároveň aj k zrušeniu vlastníckych hranic evidovaných v katastrálnej mape a takúto zmenu je možné vykonať len na základe Vami doložených podkladov.
trillan

Re: Zlúčenie parciel

Post by trillan »

A ešte tam môže byť problém z rôzne evidovanými druhmi pozemkov a taktiež každy pozemok pod stavbou musí mať uvedené samostatné parcelné číslo.
Jaktak
Posts: 2
Joined: 4.4.2014, 9:24
Contact:

Re: Zlúčenie parciel

Post by Jaktak »

Ďakujem za odpoveď. Pod stavbami (chatkami) sú vyčlenené zastavané plochy, to by muselo zostať. Ďalšie stavby sa neplánujú.
Ešte by som uvítal, keby ste mi niekto napísal teoretickú, veľmi približnú cenu za geometrický plán za cca 3500 m pozemku, v extraviláne, za dedinou asi 1 km, medzi inými záhradami, oplotené.
Ďakujem za pomoc.
trillan

Re: Zlúčenie parciel

Post by trillan »

Dobrý deň.

Čo sa týka ceny, stačí keď zavoláte alebo napíšete zopár geodetom a hneď budete v obraze. Taktiež si môžete pozrieť cenník geodetických a kartografických práv, ktorý síce už dávno nebol aktualizovaný ale na približny obraz Vám to postačí (myslím že je dostupný aj na tejto stránke a ak nie vyhladavače Vám ľahko a rýchlo pomôžu).

Aj tu však platí, ta najlacnejšia ponuka nemusí byť vždy aj ta najvýhodnejšia.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests