Návrch na vklad

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Janka Tirpakova
Posts: 3
Joined: 5.5.2014, 18:45
Contact:

Návrch na vklad

Post by Janka Tirpakova »

Dobrý deň. Chcela by som a opýtať ked chcem podať navrch na vklad do katastra-pozemkov,ktoré som získala darovacou zmluvou, koľko tých zmlúv potrebujem pri zápise ? Musia byť originály alebo stačia aj kopie?
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: Návrch na vklad

Post by lukas »

Tú darovaciu zmluvu, ktorou ste nadobudli pozemky, pri ďalšom prevode nepotrebujete. K návrhu na vklad sa dávajú dve zmluvy (môžu byť aj osvedčené kópie).
Janka Tirpakova
Posts: 3
Joined: 5.5.2014, 18:45
Contact:

Návrch na vklad

Post by Janka Tirpakova »

Dobrý deň.Chcela by som vediet či je možné dať viacero darovacích zmluv do jedného navrhu na vklad do katastra ked sa jedna o spoluvlastnicke podiely na jednej parcele.A ako mam napísat:Návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnutelnosti alebo Návrh na začatie konania o povolení vkladu práva k nehnutelnosti do katastra. Dakujem.
trillan

Re: Návrch na vklad

Post by trillan »

Dobrý deň.

Každa nová darovacia zmluva (v počte 2 kusy) predložena na zápis do KN musí obsahovať nový návrh do katastra a 66 Eurový kolok.

Vo vašom prípade by sa to dalo urobiť tak, že predmetom jednej darovacej zmluvy by boli všetky pozemky, ktoré sú predmetom darovania, v tom prípade jeden návrh na vklad.

"A ako mam napísat:Návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnutelnosti alebo Návrh na začatie konania o povolení vkladu práva k nehnutelnosti do katastra." - asi skôr to prvé, ale osobne si myslím, že kataster by nemal problém ani s jedným (videl som uz množstvo rôznych uvedení a nikdy s tym nebol problém, aj keď možno mám len štastie :)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 44 guests