Kupna zmluva

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Roland

Kupna zmluva

Post by Roland »

Dobrý den,
Chcem si sam urobit kz su na internete zname dostupné stránky na vzory zmluv ?
Zmluva musí byt viazana snurkou a zapečetěna ? kde? Kolko to stoji?
Ako sa da zistit rodné čísla predavajucich na zmluvu kde? Alebo jediná moznost si vypitat údaje osobně u dotyčného ...
Ked mam na zmluve viacerych predavajucich Pr.10 je povinnost pre každého zvlášť robit zmluvu alebo stačí jedna pre mna a 2 pre kataster tie stačí zkopírovat a originál mam pre seba?
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: Kupna zmluva

Post by lukas »

Roland wrote:Chcem si sam urobit kz su na internete zname dostupné stránky na vzory zmluv ?
Oficiálne vzory neexistujú, na internete však nájdete dostatok neoficiálnych zdrojov. Ak však máte akékoľvek pochybnosti, dajte to napísať niekomu, kto sa v tom trocha orientuje.
Roland wrote:Zmluva musí byt viazana snurkou a zapečetěna ? kde? Kolko to stoji?
To vyriešite pri osvedčovaní podpisu predávajúceho na obecnom úrade/matrike - neviem, či to musia robiť, ale čo mám skúsenosti, tak okrem osvedčenia podpisu na požiadanie aj zviažu zmluvu.
Roland wrote:Ako sa da zistit rodné čísla predavajucich na zmluvu kde? Alebo jediná moznost si vypitat údaje osobně u dotyčného ...
Jedine spýtať sa. Je to osobný údaj, takže nikto iný by Vám nemal dať rodné číslo niekoho iného.
Roland wrote: Ked mam na zmluve viacerych predavajucich Pr.10 je povinnost pre každého zvlášť robit zmluvu alebo stačí jedna pre mna a 2 pre kataster tie stačí zkopírovat a originál mam pre seba?
[/quote][/quote]
Katastru sa doručujú len dva rovnopisy zmluvy. Či si ich vytlačíte viac alebo si len porobíte kópie alebo vôbec nič je čisto vaša vec. Kataster po povolení vkladu všetkým účastníkom zmluvy pošle rozhodnutie o povolení návrhu na vklad, takže zmluvu pre seba nepotrebujete.
Roland

Re: Kupna zmluva

Post by Roland »

Este 1 otázka co ked nastane situacia ze ja kupim pozemok od niekoho a zaniesiem to na kataster o rok a tam zistim ze niekto druhy kupil ten isto samy pozemok ale Pr. O Pol roka neskorsie a podal vklad a povolia mu vklad ale ja mam na zmluve ze me to predal skorej tak me povolí vklad a jemu zrusia/resp.zamietnu?
Alebo kto skorej vklad podá tak je vlastníkom a ten druhy ma smolu aj ked som bol prvý ?
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: Kupna zmluva

Post by lukas »

Roland wrote:Este 1 otázka co ked nastane situacia ze ja kupim pozemok od niekoho a zaniesiem to na kataster o rok a tam zistim ze niekto druhy kupil ten isto samy pozemok ale Pr. O Pol roka neskorsie a podal vklad a povolia mu vklad ale ja mam na zmluve ze me to predal skorej tak me povolí vklad a jemu zrusia/resp.zamietnu?
Alebo kto skorej vklad podá tak je vlastníkom a ten druhy ma smolu aj ked som bol prvý ?
Zmluva musí vychádzať z údajov katastra - predávajúci musí byť vlastníkom v katastri, aby kataster urobil zmenu. Čiže ak kataster teraz zapíše ako nového vlastníka Vás, ďalšiu zmluvu, kde by pôvodný vlastník predával inému, kataster zamietne, pretože v katastri už ste zapísaný Vy.
Ondrej_Kozlovsky
Posts: 73
Joined: 27.8.2015, 10:13
Contact:

Re: Kupna zmluva

Post by Ondrej_Kozlovsky »

Zmluvy sa daju aj kupit cez jeden ekonomicky tyzdennik, ale to nezarucuje spravnost .. resp. spravnost vyplnenia potom. Ale mozete skusat podavat zmluvu, prinajhorsom stratíte 66 € a cas, resp. more casu. Radsej by som odporucal pravnika. Vypracovanie zmluvy u zacinajuceho advokata/pravnika je mozno lacnejsie ako si myslite.
------------------------------
Ondrej Kozlovský
autorizovaný geodet / mediátor
http://www.gkng.sk
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 47 guests