zmluva z r.1941....kto poradí?

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
vnuk
Posts: 1
Joined: 8.2.2017, 21:04
Contact:

zmluva z r.1941....kto poradí?

Post by vnuk »

Moj problém...v r.1941 moj srary otec so svojím otcom uzatvoril u notára pred svedkami zmluvu o tom že keď ho v starobe náležite v dobrých mravoch doopatri a následne pochová dostane do vlastnictva parcelu xy..v zmluve však nie je jej čislo..iba susedia..ktorí sú ešte aj v 2017 na LV dá sa povedať rovnakíako v 1949...V zmluve je dalej uvedené že pozemnoknižny prepis sa ma vykonat az po autentifikacii novovykomasovanych parciel a bez dalsieho suhlasu previesť.V sucasnosti je na LV uvedenej parcely vlastnikom brat mojho srareho otca zhodou nahod tiež Ján ako aj Ján ktorý uzatvoril spomínanu zmluvu.Je podla Vas mozne na zaklade tej povodnej zmluvy z r.41 sudnou cestou zmeniť komasaciou...a nasledne ROEPkou nespravneho vlastnika ? Dedicia nesuhlasia s vydrzanim...neakceptuju 50 rocne uzivanie...ďakujem.....email: Lubo.lubino@gmail.com.
Ondrej_Kozlovsky
Posts: 73
Joined: 27.8.2015, 10:13
Contact:

Re: zmluva z r.1941....kto poradí?

Post by Ondrej_Kozlovsky »

Dobry den, ano sudnou cestou viete zmenit, ROEP ale naskor by som podal námietky ak splnate dobu na odvolanie.

Ale pripravte si relevantne doklady podla mna jedna zmluva Vam stacit nebude musite dokazat aj pribuzensky vztah na zaklade rodnych listov/úmrtných listov pripadne dedicskych konani.
------------------------------
Ondrej Kozlovský
autorizovaný geodet / mediátor
http://www.gkng.sk
trillan

Re: zmluva z r.1941....kto poradí?

Post by trillan »

Dobrý deň.

Prepáčte, ale poradiť niekomu, aby podal námietku voči ROEP v reklamačnej lehote (alebo aj voči návrhu ROEP), keď listina nevychádza z údajov katastra, nie je súčasťou operátu a ani pozemkovej knihy a nemá súhlasi ani jednotlivých dotknutých vlastníkov je možné považovať až za krajne nezodpovedné a dalo by sa to považovať za bezdôvodné obťažovanie správneho orgánu (k dokazovaniu príbuzenského vzťahu za účelom riešenia námietky sa radšej ani nebudem vyjadrovať, vydržanie neriešim lebo ako sám p. vnuk napísal, táto možnosť neprichádza do úvahy).
Potom to tu aj tak vyzerá, že dnes si píše každý čo chce a kde chce a zbytočne sa zaťažujú úrady, ktoré na to nemajú zákonnom stanovenú kompetenciu (napr. v tomto prípade katastre alebo pozemkové úrady) a namiesto skutočných problémov sa riešia takéto, ktoré tam vôbec nepatria...
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests