Zapis rozostavanej stavby + navrh na vklad

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Johny

Zapis rozostavanej stavby + navrh na vklad

Post by Johny »

Zdravim,

Predmetom kupy su 3 pozemky zapisane v katastri a rozostavany rodinny dom-stavba( ktory stoji na jednom z tychto pozemkov), ktory nieje zapisany v katastri. Chcem sa opytat, ci je mozne zapisat stavbu a zaroven podat navrh na vklad vlastnickeho prava do katastra t.j. ci to je mozne urobit pri jednom podani. To znamena, ze pridem na podatelnu a podam najprv zapis rozostavanej stavby do katastra a hned za tym navrh na vklad. Alebo je potrebne urobit vopred zapis rozostavanej stavby a az o par dni navrh na vklad vlastnickeho prava?

Dakujem
trillan

Re: Zapis rozostavanej stavby + navrh na vklad

Post by trillan »

Dobrý deň.

Teoreticky je to možne podať tak, že najprv dáte žiadosť o zápis stavby a potom následne (kľudne aj v ten istý deň, záleží len na poradí podaní - kataster vyznačuje okrem dátumu aj čas prijatia) hneď vklad. Jediný problém je v tom, že prvú žiadosť musí podať ešte vtedajší majiteľ (teda nie Vy ako kupujúci, lebo nie ste podľa doložených listín vlastníkom stavby) a následne vklad už môže podať aj predávajúci alebo kupujúci.

Jednoduchší spôsob je podať rovno len vklad, kde prílohou vkladu budú listiny k zápisu rozostavanej stavby (toto je trocha zložitejšie opísať v zmluve).

Oba spôsoby sú možne.
Johny

Re: Zapis rozostavanej stavby + navrh na vklad

Post by Johny »

Dakujem za odpoved. Asi jednoduchsie bude, ked si stavbu zapise najprv predavajuci.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 42 guests