Charakter stavby

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Eleonóra

Charakter stavby

Post by Eleonóra »

Dobrý deň,

potrebovala by som pomoc ohľadne stavby. Kúpili sme pozemok v záhradkárskej oblasti a stavili sme na to dom, kde momentálne bývame. Už máme kolaudačné rozhodnutie, ale nemáme súpisné číslo a ešte nie je zapísané na LV. V kolaudačnom rozhodnutí je napísané, že je to nebytová budova slúžiaca pre záhradkárske účely a na krátkodobý rekreačný pobyt, napriek tomu, že je to zariadené a vhodné na celoročné využívanie. Keď budeme mať súpisné číslo, chceli by sme riešiť trvalý pobyt, nakoľko my tu bývame. Na mestskom úrade nám povedali, že nemôžeme nahlásiť trvalý pobyt, nakoľko je to "záhradkárska chata". Sú tu ľudia, ktorím chodí sem pošta. Podľa mňa to znamená, že majú tu nahlásení trvalý pobyt.
Moja otázka je, či môžeme do takej budovy nahlásiť trvalý pobyt, (na mestskom úrade to nechcú spraviť) alebo je nijaká možnosť zmeniť účel užívanie stavby tak, ako bytová budova, aby to bolo vhodné na celoročné využívanie?
Vopred ďakujem, prajem pekný deň!

S pozdravom

Pódová
trillan

Re: Charakter stavby

Post by trillan »

Dobrý deň.

V záhradkárskej oblasti by prioritne mali byť záhrady a záhradné chatky.
Pošta môže byť doručovaná kdekoľvek, stačí zájsť na poštu a požiadať o preposielanie pošty, resp. využívanie iných služieb.
O zmenu môžete požiadať na príslušnom stavebnom úrade, tam Vám povedia čo to všetko bude obnášať a je možné, že bude vykonaná aj nová kolaudácia (ak nebude dostatočná ta pôvodná). Po vydaní takéhoto rozhodnutia a následného vydania súp. č. (tiež požiadate na príslušnom stavebnom úrade) požiadate na základe tejto listiny o zmenu zápisu na LV.
Eleonóra

Re: Charakter stavby

Post by Eleonóra »

Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď. Veľmi veľa ste mi pomohli :)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 43 guests