LV staré a výstavba nového RD

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Gabriela Ballaschová

LV staré a výstavba nového RD

Post by Gabriela Ballaschová »

LV na manželov - pozemok a rodinný dom. Na základe právoplatného búracieho rozhodnutia stavba zbúraná a v súčasnosti prebieha výstavba nového rodinného domu na základe právoplatného stavebného rozhodnutia. Kolaudácia pravdepodobne o rok. Teraz máme záujem uzatvoriť Darovaciu zmluvu na prevod parcely - záhrada ako aj zastavanej plochy. Ako máme postupovať ? V súčasnosti disponujeme stále starým LV v KN.
Ďakujem
pekne
Ballaschová
trillan

Re: LV staré a výstavba nového RD

Post by trillan »

Dobrý deň.

Bez ohľadu na to, že staviate stavbu prevediete na katastri iba pozemok (o výmaz pôvodnej stavby požiadate o na základe žiadosti a priloženého asanačného rozhodnutia, ktoré môže byť aj súčasťou darovacej zmluvy).
Novú "rozostavanú" stavbu si budete riešiť samostatne, kataster túto stavbu (a zrejme zatiaľ ani rozostavanú) stavbu neeviduje.
Na základe inej zmluvy, ktorá sa netýka katastra (poradte sa s právnikom ako to spraviť, príp. s príslušným stavebným úradom) prevediete svoje práva k stavbe na iných vlastníkov, tak aby pri kolaudácií a vydaní súp. čísla už oni figurovali ako nový vlastníci.
Existuje aj iná možnosť, ak už mate postavené aspoň prvé nadzemné podlažie dajte si na seba (stavebníkov v stav. povolení) základe stavebného povolenia zapísať rozostavanú stavbu (prílohou je stavebné povolenie, znalecký posudok, kópia katastrálnej mapy alebo GP ak je to potrebné) a následne preveďte túto stavbu spoločne s pozemkom na nových vlastníkov.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 49 guests