dědictví

Voľná diskusia na ľubovoľnú tému (píšte otázky bez registrácie)
Kocáková

dědictví

Post by Kocáková »

Poradí mi někdo na koho se na KÚ ve Skalici obrátit, kdo by nám pomohl vyřešit velké nejasnosti s dědictvím týkajících se:
pozemků urvárových lesů;
pozemků, které dříve bývaly na Slovenské straně, ale po regulaci Moravy jsou teď v ČR;
pozemků na nichž z části někdo cizí vystavěl budovu;
jak se řeší převod nebo prodej pozemků, když je vlastníků např. 1250 nebo se nacházení pod vedením vysokonapěťového el. proudu;
a podobné jobovky?
Díky předem za info
trillan

Re: dědictví

Post by trillan »

Dobrý deň.
Žiadny kontakt tu asi nedostanete, skúste vyhľadávač na internete (geodet, advokát, reality a pod...).
"pozemků urvárových lesů" - netuším, ak ste mysleli urbárske, tak je potrebne ako vlastník obrátiť sa na príslušné urbárske spoločenstvo. Ak sú vlastníci ešte Vaši právny predchodcovia, dodatočne predediť a potom to oznámiť aj urbáru.
Zmenou štátnej hranice sa nemení vlastníctvo k pozemkom, jedine v prípade, že bolo v tom čase vydané rozhodnutie o zmene vlastníckych práv, ktoré by Vám malo byť ako vlastníkovi doručované.
Stavby a pozemky pod stavbami z pohľadu katastra sú dva samostatné nehnuteľnosti a nemusia mať rovnakých vlastníkov. O takejto evidencií som tu už popísal veľa stačí sa pozrieť trocha do archívu. V každom prípade odporúčam dohodu. Ak iba začal stavať, je to tzv. čierna stavba, t.j. obráťte sa na príslušný stavebný úrad, on by Vás mal ďalej inštruovať (viď stavebný zákon).
"jak se řeší převod nebo prodej pozemků, když je vlastníků např. 1250 nebo se nacházení pod vedením vysokonapěťového el. proudu; " - presne tak isto ako keby bol 1, 2, 3, 4 vlastníci .... - samozrejme nezabudnite, že každý z nich má ešte ak tzv. predkupné právo:). Jediný rozdiel by prichádzal do úvahy, ak by sa jednalo o urbár a tzv. spoločnú nehnuteľnosť.
Inak ak už táto inžinierska sieť existuje pomerne dlho, pochybujem že vlastník el. siete to bude niekedy vykupovať, max. zriadi vecné bremeno zo zákona...
Držím palce s ďalšími "jobovkami" :D.

Vo Vašom prípade (vlastníctvo k 1250 vlastníkov a pod.) by bolo najlepšie apelovať na príslušný obecný úrad a iné orgány, aby požiadali v danej lokalite o vykonanie pozemkových úprav - viac info na stránkach ministerstva pôdohospodárstva SR (tiež beh na dlhé trate), a tak by došlo k vysporiadaniu rozdrobených spoluvlastníckych podielov na novovytvorené pozemky.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests