oznamenie o zamyslanom navrhu na vklad

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Ciko

oznamenie o zamyslanom navrhu na vklad

Post by Ciko »

Vyplnil som na internete Oznámenie o zamýšľanom návrhu na vklad .
Mám určité nezrovnalosti v označovaní pojmov na Kúpnej zmluve a v tomto zamýšĺanom návrhu.

V kupnej zmluve mám 2 nadobúdateĺov - sú to maželia, pričom v zmluve je uvedené , že sa prevádza vlastnícke právo k nehnuteľnosti v prospech nadobúdateĺov do bezp.spoluv. manželov.V zamýšľanom návrhu mám len 1 nadobúdateĺa, druhý manžel je označený ako spoluvlastník.
Bude to prekážka pri zápise do katastra?Ak áno, kde a čo mám zmeniť.

Doterajšími vlastníkmi nehnuteĺnosti sú 4 majitelia v podielom spoluvlastníctve 1/4.NApriek tomu, ze prevádzajú len 3 spoluvlastníci a tak som to aj vyznačil, v tomto oznámení sú v úvode ako prevodcovia uvedení všetci 4.V časti, ktorá sa už týka samotnej nehnuteľnosti,sú už ako prevodcovia uvedení len 3 spoluvlastníci a ich príslušné podiely.
Je to v poriadku?
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: oznamenie o zamyslanom navrhu na vklad

Post by lukas »

V oznámení o zamýšľanom návrhu na vklad je pri zapisovaní BSM potrebné označiť položku "Bezpodielový spoluvlastník". Že je manželka vo vygenerovanom oznámení označená ako spoluvlastníčka, je vecou programátorov.
Ak by ste mali viacero nadobúdateľov (mimo BSM), tak tí ostatní by neboli označení ako spoluvlastníci, ale iba ako nadobúdatelia.
Takže to bude dobre.

Keď sa do toho formulára vkladá nehnuteľnosť, tak zároveň zapíše všetkých vlastníkov medzi prevodcov. Tých, ktorí neprevádzajú, stačí označiť a dať odstrániť. Potom už medzi prevodcami budú len tí, ktorých tam chcete mať.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 49 guests