Nezistený vlastník

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
Z.u.z.a.n.a.

Nezistený vlastník

Post by Z.u.z.a.n.a. »

Cez katasterportal som zistila,že na liste vlastníctva,ktorý patrí k nášmu pozemku sú napísané ako vlastník moja matka a moja stará mama to je v poriadku to som vedela.Lenže moja stará mama je napísaná len ako nezistený vlastník a správca je Slovenský pozemkový fond.V časť C je napísané,že k vlastníkovi por.č.1 (moja stará mama)je pod por.č.3 (Slovenský pozemkový fond)správa na všetky parcely tohto listu vlastníctva.To znamená,že keď niekto nemá svoje údaje Slovenský pozemkový fond aicky bude správca?A čo znamená,že správca je Slovenský pozemkový fond,mám mať obavy,že môžu hocikedy odpredať náš pozemok,alebo ako to mám chápať?A druhá otázka je keď budú údaje doplnené a moja stará mama už nebude nezistený vlastník v tom prípade ani Slovenský pozemkový fond nebude správca?
A čo treba robiť keď je to tak ísť na kataster alebo napísať im list,alebo takéto riešenie ani neexistuje?
Som prekvapená, zúfalá a bezradná.Prosím poraďte mi.
Ďakujem.
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: Nezistený vlastník

Post by lukas »

Nemáte byť prečo bezradná a zúfalá. Nejde o nič komplikované alebo neriešiteľné.

Predpokladám, že Vaša mama ešte žije, takže postačí napísať krátku žiadosť o doplnenie osobných údajov. K tomu čestné vyhlásenie, kde Vaša mama uvedie, že je totožná s osobou na danom liste vlastníctva (napíšete číslo listu vlastníctva a katastrálne územie; skontrolujte si, či takých nie je náhodou viac), svoje meno, priezvisko, rodné priezvisko, adresu, rodné číslo, podpis. S tým na podateľňu na kataster aj s občianskym preukazom, podľa ktorého si skontrolujú osobné údaje.
Pravdepodobne bude treba doložiť aj kópiu listiny, ktorú má uvedenú pod meno v titule nadobudnutia - ak neviete, čo to má byť, bič nedávajte a počkajte si; kataster písomne oznámi, čo treba doložiť. Prípadne to potom skonzultujete s pracovníkom katastra, ktorý bude žiadosť Vašej mamy vybavovať.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 101 guests