vlastnik pozemku parcely 490/1,490/2,490/3

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
rastislav misalko

vlastnik pozemku parcely 490/1,490/2,490/3

Post by rastislav misalko »

dobry den chel bysom sa spitat som vlasnikom pozemku a starosta mi na mojom pozemku postavil cestu,plynovu pripojku a elektricku pripojku jasom uz vibavoval stavebne povolenie ,ale tie pripojky strosta nechce odstranit chcel bysom viediet ako bysom mal dalej postupovat .dakujem
trillan

Re: vlastnik pozemku parcely 490/1,490/2,490/3

Post by trillan »

Dobrý deň.

Vaše informácie sú absolútne nedostačujúce, k tomu by sa mal vyjadriť niekto, kto bude mať úplne informácie a ten Vám povie ako ďalej konať.
V princípe však platí:
- pošlite na obec žiadosť prečo a na základe akých skutočností boli vybudované inžinierske siete na Vašom pozemku bez Vášho vedomia. Nezabudnite doložiť Vás list vlastníctva, kópiu z katastrálnej mapy a geometrický plán, ktoré budú preukazovať, že ste výlučným vlastníkom nehnuteľnosti /resp. v čase budovania sieti ste už boli vlastníkom na LV/a zakreslenie sieti v priloženom GP, že prechádzajú v skutočnosti cez Váš pozemok.
- podľa vyjadrenia z obce postupujte ďalej, ideálne je sa vždy nejakým spôsobom dohodnúť /kúpa, predaj, vecne bremeno, odstránenie sieti a pod./, v prípade, že to nebude možné obratte sa na súd.

Inak pochybujem, že obec vyhotovovala na svoje náklady plynovú a elektrickú prípojku, predpokladám, že tam Vás odporučia na príslušný energetický závod, resp. SPP.

Odporúčam Vám obrátiť na osobu, ktorá má s danými problémami skúsenosti a určite Vám s tým pomôže.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 97 guests