Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Nehnuteľnosti, právo, zmluvy (píšte otázky bez registrácie)
lucia11
Posts: 1
Joined: 20.10.2016, 20:42
Contact:

Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Post by lucia11 »

Dobry vecer, potrebovala by som kopiu vypis z katastra na mojho bytu, ale pracujem v zahranici. je nejaka sance ze by som si o nu mohla poziadat telefonicky alebo emailom? Dakjem
trillan

Re: Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Post by trillan »

Dobrý deň.

V princípe platí, že žiadosť, ktorú pošlete mailom. Pokiaľ nedisponujete zaručeným elektronickým podpisom /viac na www.slovensko.sk/ by ste mali Vašu žiadosť doručiť aj písomnou formou, ktorá bude Vami vlastnoručne podpísaná.

Osobne mám skúsenosť, že väčšinou na katastroch nerobia z toho vedu, žiadosť mailom zaevidujú rovno do pošty a aj bez následného doručenia písomnej žiadosti následne pošlú výzvu na zaplatenie správneho poplatku /nemusí byť pravidlom, nakoľko v zmysle zákona platí to čo som napísal hore/. Ak to neurobia, mali by Vám obratom na mailovu adresu uviesť spôsob, akým bude Vaša žiadosť vybavená. Nezabudnite do mailu uviesť aj Vašu doručovaciu adresu, keďže takéto LV kataster a aj výzvy na doplnenie a zaplatenie doručuje len v písomnej forme.

Najjednoduchšie zrejme pre Vás bude rovno poslať písomnú, podpísanú žiadosť s uvedeným všetkých potrebných údajov /katastrálne územie, číslo LV, parcelu, byt, vlastník, podiel, spoločné priestory, či chcete celú bytovku alebo len jej časť a iné potrebné údaje/na príslušný okresný úrad, katastrálny odbor alebo tam osobne poslať niekoho známeho a ten to vybaví na počkanie /nemusí byť vlastník/.
Zároveň môžete využiť možnosť vydaja LV na vybraných pobočkách Slovenskej pošty.

Na základe Vašej žiadosti Vám bude na Vašu adresu zaslaná výzva na úhradu zaplatenia správneho poplatku /aj spôsoby úhrady/ a následne po uhradení do 15 dní od doručenia výzvy Vám bude Váš LV zaslaný na Vašu adresu.
lukas
Posts: 881
Joined: 8.5.2011, 15:01
Contact:

Re: Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Post by lukas »

lucia11 wrote:Dobry vecer, potrebovala by som kopiu vypis z katastra na mojho bytu, ale pracujem v zahranici. je nejaka sance ze by som si o nu mohla poziadat telefonicky alebo emailom? Dakjem
ako napísal trillian, zvyčajne postačí emailová žiadosť, s informáciou že chcete platiť bankovým prevodom a nemal by byť problém.
Pavel Konečný

Re: Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Post by Pavel Konečný »

Dobrý deň kúpil som dom v Čáry,Martina Kolára č.d.6 ,mám u Vás podanú žiadosť o zápis nehnuteľnosti do katastra a rád by som vedel čí je všetko v poriadku alebo ako to pokračuje.
Ďakujem za pochopenie a skorú odpoveď.
Dovidenia.
trillan

Re: Poziadanie vypisu z katastra nehnutelnosti

Post by trillan »

Dobrý deň.

Toto nie je stránka Úradu geodézie, kartografie a katastra SR a ani príslušného okresného úradu, katastrálneho odboru /u Vás zrejme Senica/. Toto je súkromný projekt bez prepojenia na štátnu organizáciu.

Na tejto adrese nájdete Vami požadované kontakty, kde sa môže zaujímať v akom stave je Vaša žiadosť:

http://www.minv.sk/?katastralny-odbor-15
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests